Η ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας παίρνει θέση για τα επίκαιρα θέματα της εκπαίδευσης και τις πολιτικές της κυβέρνησηςΤην ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, ξεκινά το νέο σχολικό έτος και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, το υπουργείο του όπως και στο σύνολο της η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και εθνικά επιζήμιοι.
Έπειτα από:
ü την υποβάθμιση των Πανεπιστημίων μας στην διεθνή κατάταξη,
ü την πλήρη απαξίωση του θεσμού των Συμβουλίων ΑΕΙ, με απόφαση να συνεχιστεί η θητεία τους χωρίς εκλογές και την παραίτηση πολλών μελών τους από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,
ü την επαναφορά των αιωνίων φοιτητών,
ü την αφαίρεση του κεφαλαίου της Μικρασιατικής καταστροφής από το μάθημα της Ιστορίας,
το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την εθνική και θρησκευτική αποδόμηση της εκπαίδευσης και επί της ουσίας της νέας γενιάς.
Μετά τον πόλεμο κατά της αριστείας, κήρυξαν αυτόν κατά των παραδόσεων, της εθνικής μας κληρονομιάς αλλά και της ίδιας μας της ιστορίας.
Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο του Υπουργείου που εστάλη στα σχολεία, απουσιάζει η πρωινή προσευχή στα σχολεία της χώρας ( αν και προβλέπεται από προεδρικό διάταγμα ), ενώ σειρά παίρνει η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών. Η γεμάτη αριστερόστροφες αγκυλώσεις & προκαταλήψεις ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αγνοεί σκοπίμως ότι η πορεία του Ελληνικού Έθνους είναι συνυφασμένη με την ορθοδοξία. Επίσης, καταρρίπτεται ο μύθος περί δικαιώματος στην θρησκευτική ουδετερότητα αφού με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ήταν ήδη κατοχυρωμένη η -απολύτως σεβαστή- επιλογή των μαθητών που δεν ασπάζονται τον χριστιανισμό ή κάποια θρησκεία.
Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι αίθουσες των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων το σκηνικό πλήρους αδιαφορίας για την Παιδεία συμπληρώνεται με τις τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό που θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές και φοιτητές, ενώ με φετινή εγκύκλιο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η α' - β' - γ' ανάθεση ωρών αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων να συμπληρώνουν ώρες σε άλλα σχολεία με αποτέλεσμα να αφιερώνουν αρκετό χρόνο στις μετακινήσεις και μάλιστα με δικά τους έξοδα. Παράλληλα, χιλιάδες παιδιά μικρότερης ηλικίας θα μείνουν εκτός των ολοήμερων σχολείων και παιδικών σταθμών.
Οι εθνομηδενιστές υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης ας σταματήσουν να ονειρεύονται να εφαρμόσουν ότι δεν κατάφεραν με βία και αποκλεισμούς στις γενικές συνελεύσεις όταν ήταν φοιτητές, εκεί που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στάθηκε διαχρονικά υπέρ του φοιτητή αλλά και των μεταρρυθμίσεων που αναβάθμισαν σε μεγάλο βαθμό τα Ελληνικά Πανεπιστήμια & ΤΕΙ.
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, θα βρουν εμάς τους νέους απέναντι τους αφού η Εθνική & Θρησκευτική διαπαιδαγώγηση αλλά και η Θρησκευτική Ελευθερία όλων είναι αλληλένδετες έννοιες στην κοινωνία αξιών που οραματιζόμαστε.
Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει επιτέλους να πάψει να εθελοτυφλεί και να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που του αναλογούν.

Νομαρχιακή Οργάνωση
ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης