“Αναστήθηκε” το αρχαίο Θέατρο της Τανάγρας με τις “Βάκχες” του Ευριπίδη!


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κατά γενική ομολογία επαγγελματική παράσταση από ερασιτέχνες ηθοποιούς.

 Την παράσταση παρακολούθησαν πάνω από 1000 άτομα μας βεβαιώνει σε σχόλιο της στα σόσιαλ μίντια η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή και μεταξύ αυτών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κα Φανή Παπαθωμά, μέλη του Δ. Σ, Τανάγρας με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Βασίλη Περγάλια, ενώ διαβάστηκαν χαιρετισμοί του Υπουργού Πολιτισμού και του Προέδρου του Διαζώματος.

Στο σχόλιο της η κα Χαραμή αναφέρει “Η διαφορά λοιπόν του Δήμου Τανάγρας με κάποιους άλλους Δήμους στο θέμα της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων ήταν εμφανής. Επίσης, σε έναν χώρο που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να ανέβη μια αρχαία θεατρική παράσταση, ο Δήμος, με την υπόδειξη βέβαια της δικής μας Εφορείας Αρχαιοτήτων, κατάφερε να τον μετατρέψει κατάλληλα, και η εκδήλωση αυτή για την έναρξη της Προγραμματικής Σύμβασης να έχει μεγάλη επιτυχία, πολύ μεγαλύτερη από άλλες αντίστοιχες που έγιναν από άλλους Δήμους της Βοιωτίας.".

“Χθες το βραδυ βιώσαμε μια αξέχαστη εμπειρία. Η θεατρική παράσταση που παρακολουθήσαμε μας ταξίδεψε 2.300 χρόνια πισω με απίστευτες ερμηνείες σε ενα σκηνικό βγαλμένο απο το παρελθόν της αρχαίας Ταναγρας. Ο τόπος ξαναβίωσε την αίγλη του!” γράφει στο σχόλιο της η Αντιδήμαρχος Οινοφύτων κα Γωγώ Καμπιώτου, ευχόμενη στο τέλος, “...ευχομαι το θεατρο της αρχαίας Ταναγρας να γινει - γιατι όχι -μια μικρη Επιδαυρος στο άμεσο μέλλον”.

 Μόνο θετικά σχόλια για αυτήν την παράσταση στον αρχαίο χώρο της Τανάγρας, με τα εύσημα για την επαγγελματική παράσταση να ανήκουν στους ερασιτέχνες ηθοποιούς και αυτούς που δούλεψαν εθελοντικά για να βγεί αυτό το αποτέλεσμα. Μπράβο στους Πολιτιστικούς Συλλόγους “ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ” (Δηλεσίου), “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ” (Οινοφύτων) “ΥΡΙΑ” (Παραλία Αυλίδος).http://permisospress.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης