Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά ευχήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων στους εκπαιδευτικούς




Στην έναρξη των εργασιών της διημερίδας που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Βοιωτίας κα. Ζουγανέλη Άννα, για τους εκπαιδευτικούς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε επεσήμανε τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει το σχολείο στην κοινωνία και την ανάγκη για δια βίου εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να προσαρμόζονται και να αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές αλλαγές. Συνεχάρη δε την κα Ζουγανέλη, που έχει την ευθύνη της επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών της Δημ. Εκπ. Βοιωτίας αλλά και για τις ημερίδες υψηλού επιπέδου που διοργανώνει.

Τέλος, ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά σε όλους, τονίζοντας ότι ο Δήμος Θηβαίων θα είναι πάντα αρωγός και συνοδοιπόρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και παρόν για να επιλύει από κοινού με τους εκπαιδευτικούς, όποιο πρόβλημα προκύπτει και άπτεται των αρμοδιοτήτων του .

Η διημερίδα είχε γενικό θέμα «Δουλεύοντας για ένα Σχολείο της Κοινότητας, Ελεύθερο, Ανοιχτό και Συνεργατικό/Διάχυση καλών πρακτικών» και πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, την Τρίτη & Τετάρτη 6 & 7 /9 /2016.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν την Τρίτη το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων με την Παιδαγωγική Freinethttp://diktyofreinetgr.wix.com/diktyofreinet και την Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της περιφέρειας που είχαν υλοποιήσει Σχέδια Εργασίας στην τάξη ή στην ευέλικτη ζώνη, στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων ή ευρωπαϊκών δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης